Waarom mag je geen zuivel na Hijama?

Hijama, ook bekend als cupping therapie, is een traditionele geneeswijze die vaak wordt gebruikt in de islamitische geneeskunde. Het proces omvat het plaatsen van cups op de huid om een vacuüm te creëren, wat de doorbloeding bevordert en toxines uit het lichaam verwijdert. Na een Hijama-behandeling wordt vaak aangeraden om bepaalde voedingsmiddelen, waaronder zuivelproducten, te vermijden. Hier zijn enkele redenen waarom dit advies gegeven wordt:

1. Verhoogde slijmvorming

Zuivelproducten, zoals melk, kaas en yoghurt, kunnen de productie van slijm in het lichaam verhogen. Na een Hijama-behandeling, waarbij het lichaam probeert zichzelf te reinigen en te herstellen, kan een verhoogde slijmproductie contraproductief zijn en het herstelproces vertragen. Slijmvorming kan ook bijdragen aan verstopte luchtwegen en andere ongemakken.

2. Vertering en ontsteking

Zuivelproducten kunnen moeilijk te verteren zijn voor sommige mensen, vooral als ze lactose-intolerant zijn of gevoelig zijn voor melkeiwitten. Na een Hijama-behandeling kan het lichaam gevoeliger zijn, en het consumeren van moeilijk verteerbare voedingsmiddelen kan spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree. Daarnaast kunnen zuivelproducten ontstekingen bevorderen, wat de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam kan belemmeren.

3. Ondersteuning van het immuunsysteem

Hijama wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te helpen bij het bestrijden van ziekten. Na de behandeling is het belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen verminderen. Zuivelproducten kunnen, door hun ontstekingsbevorderende eigenschappen, dit proces verstoren. Het vermijden van zuivel na Hijama kan helpen om het lichaam in een optimale staat van genezing en herstel te houden.

4. Reiniging en ontgifting

Een van de doelen van Hijama is om het lichaam te helpen ontgiften. Het consumeren van zuivel kan de ontgiftingsprocessen van het lichaam vertragen, omdat zuivelproducten soms belastend zijn voor het spijsverteringsstelsel en de lever. Na een Hijama-behandeling wordt vaak aanbevolen om lichte, gemakkelijk verteerbare voedingsmiddelen te eten die het lichaam helpen bij het ontgiftingsproces, zoals verse groenten, fruit en voldoende water.

Alternatieve voedingsmiddelen na Hijama

Na een Hijama-behandeling wordt vaak aangeraden om bepaalde voedingsmiddelen te consumeren die het herstelproces ondersteunen en het lichaam helpen bij het reinigen en ontgiften. Enkele aanbevolen voedingsmiddelen zijn:

 1. Groenten en fruit:

  • Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen verminderen.
 2. Magere eiwitten:

  • Kip, vis, peulvruchten en noten zijn goede bronnen van eiwitten die het lichaam helpen bij het herstellen en opbouwen van weefsels.
 3. Volkoren granen:

  • Havermout, quinoa, bruine rijst en andere volkorenproducten bieden vezels en voedingsstoffen die de spijsvertering ondersteunen.
 4. Hydratatie:

  • Veel water drinken om het lichaam te helpen bij het verwijderen van toxines en het bevorderen van een goede hydratatie.

Conclusie

Het vermijden van zuivel na een Hijama-behandeling wordt aanbevolen om verschillende redenen, waaronder het verminderen van slijmvorming, het bevorderen van een gemakkelijke spijsvertering, het ondersteunen van het immuunsysteem en het optimaliseren van de ontgiftingsprocessen van het lichaam. Door bewust te kiezen voor licht verteerbare en ontstekingsremmende voedingsmiddelen, kan het lichaam beter herstellen en profiteren van de voordelen van de Hijama-behandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.