Hoe groot is curacao?

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, vlakbij de kust van Venezuela. Het is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en staat bekend om zijn prachtige stranden, kleurrijke architectuur en rijke cultuur. Hier zijn enkele gedetailleerde gegevens over de grootte en geografie van Curaçao:

Oppervlakte

  • Totale oppervlakte: Curaçao heeft een totale oppervlakte van ongeveer 444 vierkante kilometer (km²).

Afmetingen

  • Lengte: Het eiland is ongeveer 61 kilometer lang van noordwest naar zuidoost.
  • Breedte: De breedte varieert, maar het eiland is op zijn breedste punt ongeveer 14 kilometer breed.

Kustlijn

  • Kustlijn: Curaçao heeft een kustlijn van ongeveer 364 kilometer, die wordt gekenmerkt door talloze baaien, inhammen en natuurlijke havens.

Hoogste punt

  • Christoffelberg: Het hoogste punt op Curaçao is de Christoffelberg, die een hoogte van 372 meter boven zeeniveau bereikt. De berg bevindt zich in het Christoffelpark, een natuurreservaat aan de westkant van het eiland.

Bevolking

  • Inwonersaantal: Curaçao heeft ongeveer 160.000 inwoners. De bevolking is divers, met invloeden van Afrikaanse, Europese en Latijns-Amerikaanse culturen.

Hoofdstad

  • Willemstad: De hoofdstad van Curaçao is Willemstad, die bekend staat om zijn historische en kleurrijke architectuur. Willemstad is ook een belangrijke havenstad en een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Klimaat

  • Klimaat: Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat met een droge periode van januari tot september en een natte periode van oktober tot december. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 27°C.

Conclusie

Curaçao is een relatief klein eiland met een oppervlakte van ongeveer 444 km², een lengte van 61 kilometer en een breedte van maximaal 14 kilometer. Het eiland heeft een rijke cultuur, prachtige natuurlijke landschappen en een warm, tropisch klimaat. Het is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de zon, zee en de unieke sfeer van het eiland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.