Wie is de mol?

"Wie is de Mol?" is een populaire Nederlandse televisieprogramma waarin een groep deelnemers verschillende opdrachten uitvoert om geld te verdienen voor de pot. Echter, één van de deelnemers, de Mol, probeert de opdrachten te saboteren om zo weinig mogelijk geld in de pot te krijgen. Het doel van de andere deelnemers is om de identiteit van de Mol te ontdekken.

Over het Programma

 1. Format:

  • Opdrachten: De deelnemers voeren een reeks uitdagende en vaak fysieke opdrachten uit die zowel teamwerk als individuele vaardigheden vereisen.
  • De Mol: Eén van de deelnemers is de Mol en probeert de opdrachten te saboteren zonder ontmaskerd te worden.
  • Test en Executie: Aan het einde van elke aflevering maken de deelnemers een test over de identiteit van de Mol. Degene met de minste goede antwoorden wordt geëlimineerd en moet het spel verlaten.
 2. Finale:

  • In de finale blijven er drie deelnemers over: de winnaar, de verliezer en de Mol. De winnaar is degene die de meeste vragen over de Mol correct heeft beantwoord gedurende de hele serie.
 3. Presentator:

  • Door de jaren heen heeft het programma verschillende presentatoren gehad, waaronder Angela Groothuizen, Karel van de Graaf, en Pieter Jan Hagens. De huidige presentator is Rik van de Westelaken.

Hoe de Mol te Identificeren?

 1. Gedrag en Acties:

  • Let op het gedrag van de deelnemers tijdens de opdrachten. De Mol zal subtiele pogingen doen om de groep te misleiden of de opdrachten te saboteren.
 2. Communicatie:

  • Analyseer de communicatie van de deelnemers. De Mol kan proberen verwarring te zaaien of verkeerde informatie te geven.
 3. Opvallende Patronen:

  • Zoek naar patronen in het falen van opdrachten. De Mol zal vaak betrokken zijn bij mislukkingen, hoewel ze soms ook succesvol zullen zijn om geen argwaan te wekken.
 4. Test en Gedrag bij Testen:

  • Observeer hoe deelnemers reageren op de testvragen en de eliminaties. Soms kunnen reacties en lichaamstaal aanwijzingen geven over wie de Mol is.

Bekendmaking van de Mol

 • De identiteit van de Mol wordt pas in de finale aflevering onthuld. Dit is een van de meest spannende momenten van het programma en houdt kijkers seizoen na seizoen geboeid.

Populaire Seizoenen en Deelnemers

 • "Wie is de Mol?" heeft sinds de eerste uitzending in 1999 vele seizoenen gehad, elk met unieke locaties en uitdagingen. Bekende deelnemers uit verschillende seizoenen hebben bijgedragen aan de populariteit van het programma.

Conclusie

"Wie is de Mol?" is een intrigerend en uitdagend spelprogramma waarin deelnemers proberen de Mol te ontmaskeren terwijl ze samenwerken om geld te verdienen. De combinatie van strategie, psychologie en teamwork maakt het programma tot een fascinerend kijkerspektakel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.