Wat is referralcandy?

ReferralCandy is een softwareplatform dat bedrijven helpt om klantgerichte verwijzingsprogramma's (referral programs) op te zetten en te beheren. Deze programma's moedigen bestaande klanten aan om nieuwe klanten aan te brengen door hen beloningen of incentives te bieden voor succesvolle verwijzingen. ReferralCandy is populair bij e-commercebedrijven die hun klantenbestand willen uitbreiden door mond-tot-mondreclame te stimuleren.

 

Hoe Werkt ReferralCandy?

ReferralCandy werkt door bedrijven in staat te stellen een op maat gemaakt verwijzingsprogramma op te zetten. Hier is een overzicht van hoe het proces meestal verloopt:

 1. Aanmelding en Integratie:

  • Bedrijven melden zich aan bij ReferralCandy en integreren het platform met hun bestaande e-commerce systeem. ReferralCandy biedt integraties met populaire platforms zoals Shopify, Magento, WooCommerce en BigCommerce.
 2. Opzetten van het Verwijzingsprogramma:

  • Bedrijven creëren een verwijzingsprogramma door de beloningen voor verwijzingen te definiëren. Dit kan een vaste geldelijke beloning zijn, een percentage korting, of andere incentives zoals gratis producten.
  • Het platform biedt tools om aangepaste e-mails en landingspagina's te ontwerpen die klanten informeren over het verwijzingsprogramma.
 3. Klanten Uitnodigen:

  • Bestaande klanten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het verwijzingsprogramma. Dit kan gebeuren via e-mailuitnodigingen, pop-ups op de website, of tijdens het afrekenproces.
  • Klanten ontvangen een unieke verwijzingslink die ze kunnen delen met vrienden en familie.
 4. Volgen en Belonen:

  • Wanneer een nieuwe klant via een verwijzingslink een aankoop doet, wordt de verwijzing getraceerd door ReferralCandy.
  • De oorspronkelijke klant wordt automatisch beloond volgens de voorwaarden van het programma. Dit kan direct na de aankoop gebeuren of na een bepaalde periode, afhankelijk van de instellingen van het programma.
 5. Analyseren en Optimaliseren:

  • Bedrijven kunnen gebruikmaken van het dashboard van ReferralCandy om de prestaties van hun verwijzingsprogramma te monitoren. Dit omvat statistieken zoals het aantal verwijzingen, conversieratio's en de totale inkomsten die door het programma worden gegenereerd.
  • Op basis van deze gegevens kunnen bedrijven hun programma's aanpassen om de effectiviteit te verbeteren.

 

Voordelen van ReferralCandy

 1. Verhoogde Verkoop: Door bestaande klanten te belonen voor het aanbrengen van nieuwe klanten, kunnen bedrijven hun omzet verhogen zonder hoge marketingkosten.
 2. Lage Marketingkosten: Verwijzingsprogramma's zijn kosteneffectief omdat ze afhankelijk zijn van mond-tot-mondreclame en bestaande klanttevredenheid.
 3. Betere Klantretentie: Door klanten te belonen voor hun loyaliteit en aanbevelingen, kunnen bedrijven de klanttevredenheid en retentie verbeteren.
 4. Gemakkelijke Integratie en Gebruik: ReferralCandy biedt eenvoudige integratie met verschillende e-commerce platforms en een gebruiksvriendelijke interface.
 5. Automatisering: Het platform automatiseert veel van de handmatige processen die betrokken zijn bij het beheren van een verwijzingsprogramma, zoals het verzenden van beloningen en het bijhouden van verwijzingen.

 

Voorbeelden van Bedrijven die ReferralCandy Gebruiken

 • Kleding- en Schoenenwinkels: Online retailers van modeartikelen gebruiken vaak verwijzingsprogramma's om hun klantenbestand uit te breiden en de verkoop te stimuleren.
 • SaaS-bedrijven: Software-as-a-Service bedrijven gebruiken verwijzingsprogramma's om nieuwe gebruikers aan te trekken en hun bereik te vergroten.
 • Voedings- en Drankbedrijven: Deze bedrijven kunnen profiteren van mond-tot-mondreclame om nieuwe klanten te werven en merkloyaliteit op te bouwen.

 

Conclusie

ReferralCandy is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die hun klantenbestand willen vergroten door middel van klantgerichte verwijzingsprogramma's. Door bestaande klanten te belonen voor het aanbrengen van nieuwe klanten, kunnen bedrijven hun omzet verhogen, marketingkosten verlagen en klantloyaliteit verbeteren. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, eenvoudige integratie en automatiseringsmogelijkheden is ReferralCandy een populaire keuze voor veel e-commercebedrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.